31 Ocak 2014 Cuma

Granola Bar


Yine günlerden evde olduğum bir gün yolum kaçınılmaz olarak mutfağa düştü. Granola Bar tarifini uzun zamandır denemek istiyordum. Cafe Fernando ve Smilena'nın bloglarındaki tarifleri kendimce yorumladım ve ortaya hiç de fena olmayan bir şey çıktı. 


Malzemeler :
4 su bardağı yulaf
1 su bardağından biraz az ay çekirdeği içi (tuzlu ise ayrıca tuz atmaya gerek yok)
1,5 su bardağı kuru incir
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı ceviz içi
yarım su bardağı üzüm pekmezi
1 su bardağı bal
60 gr tereyağ
1 çay kaşığı tuz

İncirleri küp küp doğradım. Tüm kuru malzemeleri bir kapta karıştırdım. Tereyağını eritip pekmez ve bal ile ayrı bir kapta karıştırdım. Fırın tepsisine yağlı kağıt serdikten sonra tüm malzemeleri karıştırıp tepsiye eşit şekilde yaydım. Malzemeler birbirine iyice yapışsın diye ellerimi ıslatıp üzerine iyice bastırdım.

Önceden ısıtılmış 150 derece fırında 30 dakika pişirdim. 30 dakikanın sonunda Granola Bar'ı tepsi içinde eşit parçalara böldüm ve 10 dakika daha pişirdim.

Çayın yanına enfes bir arkadaş olan Granola Bar'ın içindeki malzemelerden dolayı süt yapan bir yanı da olduğunu düşünerek kendimi avutuyorum. Soğuduktan sonra buzdolabında birkaç ay saklanabiliyormuş, bunu da yaşayıp göreceğiz :)

Bon Appetit !!

0 yorum:

 

TRİŞKADAN NAĞMELER Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template