7 Aralık 2013 Cumartesi

Kolay Muzlu Pasta Tarifi ve Havaların Gidişatı





Havanın kapalı olmakla kalmayıp bir de kar yağışlı olduğu günlerde dışarı çıkmamaya karar veripte mutfaktan uzak durabilen var mı aranızda?? Ya da içilen çayın, kahvenin yanında tatlı bir şeyler olsa da yesek demeyen? Ahhh ahh dostlarım beni bu havalar mahvetti işte...




Evet...ben de bugün mutfağın kenarında kıyısında dolanıp en son dayanamayıp daldım içine...Kolay ve pratik muzlu pastamı yaptım, yedim ve neden paylaşmıyorum dedim?


Muzlu pastanın yapımı ve malzeme temini çok pratik. Hemen ölçüleri ve tarifi veriyorum.

Malzemeler:
- 1kg süt
- 9 yemek kaşığı irmik
- 10 yemek kaşığı şeker
- Vanilya
- 3 adet muz
- bir paket kakaolu pötibör bisküvi
- Ceviz ve tarçın

Süt, irmik, şeker ve vanilya bir tencerede dibi tutmasın ve topak topak olmasın diye karıştırılarak pişirilir. Daha sonra geniş ve biraz da derin bir borcamın (kare) içine kremanın bir kısmı dökülür ve yayılır. (Kremayı idareli kullanın çoğunu bu aşamada kullanmayın benim gibi :) Kremanın üstüne bisküvilerden bir kat dizilir, üzeri tekrar krema ile kaplanır.


Muzlar boyuna (isterseniz enine de kesebilirsiniz) kesilerek tüm borcamı kaplayacak şekilde dizilir. Sonra kalan tüm krema muzların üzerine dökülür.Üstüne arzu ettiğiniz kadar ceviz ve tarçın serperek biraz soğumaya bırakabilirsiniz.


Biraz soğuduktan sonra da 2 saat buzdolabında bekletiliyor. Bu 2 saatin sonunda pastanız hazır !!
Afiyet olsun !!
Tencere dibinde kalan kremayı adettendir, genelde evin küçüğü parmağıyla sıyırır, bizim küçük henüz daha çok küçük olduğu için ben sıyırıp ona biraz tattırdım. Küçücüğümüz tadını sevdi, ileride bu işe talip olacak gibi :))



1 yorum:

oylum dedi ki...

nam nam nam miss

 

TRİŞKADAN NAĞMELER Copyright © 2012 Design by Ipietoon Blogger Template